Strättöbäckens Kennel

Strättöbäckens startade & godkändes 1985.10.25

Då bedrevs Uppfödning av Korthårig Vorsteh.

Hadde haft två Tax kullar innan detta på tiken "Moster".

Vorsteh ligger mej varmt om hjärtat fortfarande, en allsidig sammarbets villig hund med Vackra linjer som gillar att jobba.

Namnet Strättöbäckens kommer från mitt föräldrahem Strättö. Där det rinner en bäck bara 5 meter från huset. Så där av namnet Strättöbäckens.

Har alltid haft hundar i min uppväxt då far min var Tax Uppfödare, Drevdommare & jägare.

Så det blev från 7-års ålder att släppa Tax på drev. Avsläpt vid lämplig plats med Tax för att söka av & släppa. Under tiden far min gick för att ställa sej på pass.

När drevet börjat gick man sakta efter hunden & ofta "small" det & så viste man vart det slutat.

Jag blev också utsed till "jakthund" då det var Andjakt på Byvärma. Nu fans inga råd, de tre jägarna Far min Erik, Klas Krona & Dr Fox skulle jaga Änder en kväll. Jag var ganska duktig simmare & fick agera hund. Det blev att hämta kvällens skörd på 4 Änder i vassen, ute i sjön & en ute på en liten ö;o)). Intresserad av djur & natur så kunde jag absolut inte motstå denna...........upplevelse:o))

Det blev många intressanta Grytprov med Tax....väldigt spännande.

Då jag fick köpa hund själv så blev det Vorsteh året va 1978 & tiken hette Aloette.

Utställning förståss & hyffsat bra gick det.

Aloette fick ett Cert av Erik Wallström sen ändrades reglerna till att man va tvungen att ha gått jaktprov med hunden innan Cert fick delas ut. Där sprack fotsatta planer på Cert. Jag va inte jägare hadde ingen mark för fågel.

Så det blev Brukshunds Klubben & vi tränade bruks.

Hadde tidigare gått med Tax.

Genomgick Valla Folkhögskolas & Svenska Brukshundsklubbens Grundutbildning av Ungdomsledare 14-20/8 1978

Min far Erik sköt faktiskt någon Kanadagås för Aloette medans jag dirigerade henne då vi fick prova henne på en bondes fält.

Jag detta va lite ryckt från mitt hund liv.

Avel är en intressant men svår utmaning som kräver förståelse, sammarbete & ödmjukhet. Det som är bra ska bevaras & det som inte är helt Okay bör finslipas på. Vi har alla ett arv att vara rädda om & ta väl vara på. Inte forsera & förstöra, ha förståelse för natturens krafter.

♣I dag jag - I morgon du♣

Detta gäller alla uppfödare inom all Avel