Kaniner Till Salu / For Sale

 

En mycket stor sattsning är gjord nu i April 2015.....Import från USA av 5 Kaninr - 4 Satin Angoror & 1 Fransk Angora. Då jag är den enda som nu har Satin Angora & Aveln blir "tajt". Så var jag tvungen att inskaffa nytt blod......eller sluta.....

Lite galen som jag är så valde jag en Import ;0)!

(Det fins lite spridda djur jag sålt runt om i Sverige & som produserat lite.... men det blodet kommer här i från grunden)

Resultat av de tre parade honorna som var dräktiga när de anlända blev som följer......

En Satin Angora fick 5 kaninungar.

En Satin Angora förlorade sin kull.

En Fransk Angora fick 10 kaninungar.

Ett fåtal av dem kommer att säljas.

 

 

Inbytes......om ni har erfarenhet av att sticka efter Engelska stickbeskrivningar!? Så Byter jag gärna på översättning av Engelska/USA mönster/stickbeskrivningar som jag köpt men inte reder ut att översätta:/ så jag behöver hjälp....

 

Spinnträffar nu är höstens träffar igång Hemslöjdens regi på Vilhelm Moberg gatan 2, Växjö. Enligt följande datum den 9/5 kl. 18-20.30  ;-) 

www.spinnrockarna.wordpress.com

 

Här kommer jag att försöka lägga ut lite foton på Kaniner som är Till Salu

Just Satin Angororna är ju ibland klipta & ser då inte så roliga ut kanske men blir Absolut super fina när Ullen Vuxit ut & är färdig. Så en del som är klippta kommer jag att främst ta foton på huvudet. Då det är där man ser färgen bäst.

En Satin Angora kanin är helt beroende av din skötsel & måste klippas regelbundet....den överlever inte annars.

För att tinga en Kanin vill jag att ni betalar en handpening på det djur ni önskar. Handpenningen är HALVA summan & återfås inte om ni ångrar er. Först när jag ser pengarna så är Kaninen bokad & reserverad för er. Vid inbetalning medelar ni även mej via eMail namn på Kanin & er fullständiga adress.

Satinangoran är största favoriten här & jag kommer att ta kullar på endast de bästa Satinangororna. Med bästa Ullen, Djupaste färgen & mycket skimmer i Ullen. Ni kan boka enskilda djur eller en trio för att starta egen avel.... även parade honor i begränsad utsträckning kan bokas. Även ett fåtal Stambokförda djur fins till salu.

 

Kaniner kan bli ca.3-10-år. Det ska alltid finnas friskt vatten, hö & eller enselage i fri tillgång samt lite kraftfoder - pellets, skugga - direkt sol kan döda en kanin som lätt får värmeslag. Honor har lätt för att få cancer i livmodern.

Kaniner är faktiskt flock djur men hanar måste skiljas före könsmognad annars kastrerar de varandra. Kastrerade hanar kan däremot gå i hop hela livet men lättast är om de då kommer från samma kull eller sätts ihop tidigt när de ännu är små.

««Import från Schweiz 2008»»

««Exporterat till Finland 2011»»

««Exporterat till Norge Juli 2012»» 

««Import från Tyskland Maj 2014»»

««Import från USA April 2015»»

««Exporterat till Norge Juli 2015»»

««Exporterat till Danmark September 2015»»

««Exporterat till Nederland September 2015»»

««Exporterat till "Åland" Finland Januari 2016»»

Jag är medlem i NARBC

 

 

Fråga om ni söker någon speciell...

kanske jag har!?!?;o))